2012 m. balandžio 23 d., pirmadienis

Truputį balerinos svajonės... ;]

Nežinau, kaip Jums, bet man vos ne didžiausia ryto problema yra plaukai. Teisingiau, ir ką gi šįkart su jais pagamint? Lengviausia palikt juos likimo (o gal teisingiau vėjo, lietaus ar prigimties) valiai, t.y. palaidus, bet kartais toks sprendimas gali sugadinti visą dieną. Tad siūlau nerizikuot ir... susisukt kuodelį. Taip, tas pats elementarus, nuobodus, klasikinis kuodelis. Bet! Nebūtinai turi būt taip. Šiek tiek fantazijos, kelios minutės laisvo laiko ir tvarka bus ;)


Tavo kuodelis gali būt it balerinos - griežtas, ,,sulaižytas", pabrėžiantis grakščią kaklo liniją, o pridėjus keletą žėrinčių akučių dar ir viliojantis jaunatvišku nekaltumu... Kirpčiukus galima palikt laisvai krist arba sukelti į viršų, kiek pašiaušti ar papūsti ir prisegti. Darosi nebe taip nuobodu ;)



Mano mėgstamiausias kuodelis - be tvarkos (nors, atrodo, mintis sukti kuodelį buvo dėl tvarkos... ;). Taip, be tvarkos, bet tvarkingas. Kaip tai darau aš - ištrinktus plaukus palieku natūraliai džiūti (jei nėra laiko purenant pirštais išdžiovinu plaukų džiovintuvu), kad efektas būtų užtikrintas galima naudot įvairias priemones nuo putų, šlapio efekto purškiklių ir panašiai, bet aš dažniausiai darau natūraliai. Tai va, tada tokius bangom sukritusius ir kiek pasivėlusius plaukus sukeliu delnais į viršų, kiek pasuku ir pritvirtinu atskirais segtukais kad laikytus. Iš pirmo karto gali ir nepavykti ;))
Jei jau iš n'tojo karto plaukai nepasiduoda tokiai idėjai, galima susuktą paprastai kuodelį truputį palaisvinti šukomis ar pirštais, ištraukti kelias sruogas priekyje palikti.
Mėgstančioms lietuviškas kasas kaseles - puikus kuodelis išeis ir iš kasos, tereikia ją apsukti ir pritvirtinti smeigtukais. Arba iš priekinės plaukų sruogos supinti kaselę, o jos galą prisegti prie kuodelio. Na, o toliau jau kiekvienos fantazija kaip papuošti - gėle, kaspinais, blizgiais smeigtukais, o gal visai nepuošti...
Norinčioms kažko ekstravagantiškesnio - vietoj elementaraus kuodelio iš plaukų surišti kaspiną. Manot, neįmanoma? Viena mano pažįstama (savo akim mačiau) moka taip padaryt! Nėra nieko neįmanomo ;) Tad lekiam eksperimentuot! ;]

1 komentaras: